Arthub Flanders

Wat is Arthub Flanders?

Arthub Flanders verzamelt beschrijvingen over kunst- en erfgoedobjecten opgesteld en beheerd door de Vlaamse musea voor Beeldende Kunsten. Arthub Flanders publiceert deze beschrijvingen in open formaten en onder een open licentie zodat iedereen ze kan hergebruiken in eigen toepassingen

Collecties

Arthub Flanders is een gebruiksvriendelijke zoekmachine om informatie over kunst- en erfgoedobjecten terug te vinden over de grenzen van collecties aanwezig in de Vlaamse musea voor Beeldende Kunsten heen.

Meer weten

Voor wie

Arthub Flanders is een levende catalogus voor een brede gemeenschap van museale medewerkers, onderzoekers, ontwikkelaars, (kunst)historici, onderwijs, creatieve industrie├źn en vele anderen.

Meer weten

Open data

Arthub Flanders stelt alle gepubliceerde informatie ter beschikking als open data. Ze hanteert open formaten en open licenties om de drempel tot hergebruik van gegevens zo laag mogelijk te leggen.

Meer weten

Open source

Arthub Flanders maakt gebruik van open source software. Participeer mee in de ontwikkeling van de software. Discussieer en bouw mee aan de programmacode en help zo Arthub Flanders te groeien.

Meer weten